Maurits Hutting (78) houdt Satria Nusantara levend in Rotterdam

Satria Nusantara is een sport uit Indonesie, die sinds 25 jaar in Nederland wordt beoefend. Een van de eerste cursisten is Maurits Hutting uit Rotterdam-Zuid. Ondanks zijn 78 jaar is hij nog steeds een fervent beoefenaar van deze sport en geeft hij zelfs wekelijks leiding tijdens de trainingen.

Begin jaren ’90 kwam de sport via studenten in Delft terecht, waarna Maurits Hutting een van de eerste beoefenaars van de sport was. En direct was hij overtuigd van de positieve effecten: “Ik had vaak last van migraine, maar bij deze sport leer je concentreren en goed ademhalen. Toen ik dat zes maanden deed, ging ik mij concentreren en voelde ik de migraine zo weggaan”.

En zo zijn er meer voorbeelden van mensen die tijdens de training in Pendrecht aangeven dat ze zich er beter door voelen. De kern van de sport is om door middel van concentratie en je ademhaling bepaalde oefeningen uit te voeren waarbij je als het ware energie opwekt en doorgeeft. “Ik was vroeger echt een zenuwpees, maar dankzij deze sport ben ik een stuk rustiger geworden en gezonder gaan leven”, aldus een deelnemer. Maar buiten de sport om is ook de gezelligheid belangrijk: “Het broederschap, daar draait het om”, aldus Maurits.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat