Medewerker Pauluskerk en GGD bevestigen open TBC bij bezoeker

Er is open TBC geconstateerd bij een bezoeker van de Pauluskerk, dit bevestigt de medewerker van de kerk en GGD Rotterdam. De persoon bezocht niet alleen de Pauluskerk, maar ook meerdere plekken in Rotterdam.

De GGD bezocht maandagmiddag de Pauluskerk om mogelijke besmetting bij personen te onderzoeken. ‘’We doen dit via het ringprincipe. Dit houdt in dat de GGD eerst de meest frequente contacten met de persoon die besmet is of de contacten die aanwezig waren bij risicovolle momenten (kleinere ruimtes) onderzoekt. Als de resultaten aanleiding geven dan wordt het onderzoek uitgebreid naar minder risicovolle contacten. De personen die besmet zijn worden behandeld’’, aldus GGD.

De GGD inventariseert volgens bovenstaand principe waar de persoon is geweest en met wie er contact is geweest. Mensen die risico lopen worden door de GGD op de hoogte gesteld. Zij doen onderzoek bij deze personen en indien nodig behandelen ze.

De Pauluskerk en de overige plekken waar de persoon is geweest zijn gewoon veilig. ‘’We weten dat de personen die de bacterie eventueel bij zich dragen op dit moment niet besmettelijk zijn voor anderen. De persoon die besmet was, is eind december 2017 uit Rotterdam vertrokken en wordt inmiddels behandeld. En bij de eventuele infecties waar wij nu onderzoek naar doen is het onwaarschijnlijk dat zij op dit moment anderen kunnen besmetten (dit heeft te maken met lange incubatietijd van TBC), aldus GGD.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter