Medewerkers NS halen geld op voor Jarige Job, ‘700 kinderen kunnen hun verjaardag weer vieren’

Maar liefst 14.435 euro en 50 cent hebben de medewerkers van Rotterdam centraal de afgelopen twee jaar opgehaald voor Stichting Jarige Job. Met de actie kunnen er weer meer dan 700 kinderen hun verjaardag vieren met de verjaardagsbox van de stichting. “We zijn ontzettend trots dat we dit met elkaar hebben kunnen bereiken”, zegt André van Rij, servicemedewerker bij NS.

Waar het begon bij de medewerkers van Ticket & Service die graag samen geld wilden ophalen voor een goed doel, sloten al vrij snel alle medewerkers van het station zich bij de inzameling aan. “We hebben allerlei acties gehouden”, zegt André van Rij, servicemedewerker bij NS. “We hebben mondkapjes, lolly’s en soep verkocht. En er is een loterij onder medewerkers gehouden. Daarnaast zijn er statiegeldflessen ingezameld.”

Om het opgehaalde bedrag en cadeau’s te onthullen, vierden de medewerkers van zowel het station als Stichting Jarige Job zaterdag het ‘Feest voor een feest’. “Hartverwarmend is het om zo veel kinderen hiermee te kunnen helpen”, laat Désirée Martis van Jarige Job weten. Hoe die stapels cadeaus dan uiteindelijk bij Stichting Jarige Job terecht komen? “Ik heb begrepen van de organisatie dat ze het komen brengen naar de loods”.