Mediteren in Delfshaven

Phuntsok Chö Ling is een meditatiecentrum in Delfshaven, opgericht door de Tibetaanse leraar Lama Jigmé Namgyal. Iedere dinsdagavond heeft het centrum een open avond.
Er wordt dan gemediteerd in twee sessies van 20 minuten. Vrijwilligers Wim en Ginny mediteren zelf al jaren en hebben hun geluk gevonden in het boeddhisme.

Wim begon al jaren geleden met mediteren. “Dat was meer, omdat The Beach Boys en The Beatles het ook deden.” Jaren later pakte hij het weer op als goed voornemen voor het nieuwe jaar. Hij besloot iedere dag een half uur te gaan zitten Dit was veel te krampachtig, dus besloot hij op zoek te gaan naar een meditatiecentrum. Met Phuntsok Chö Ling had hij direct een klik. Hier kon hij het krampachtige loslaten. Hij is door meditatie rustiger en gelukkiger geworden.

Op de Open Meditatieavond was een diverse groep mensen afgekomen. Van jong tot oud kwamen zij tot rust in het nieuwe pand van Phuntsok Chö Ling. In de “tempel” wordt gemediteerd. Deze ruimte is ontworpen met hulp van een architect en het centrum is heel blij met de nieuwe ruimte.