Meekijken door de cameralens van Sacha de Boer op het Grotekerkplein

Rotterdammers kunnen meekijken door de lens van de camera van Sacha de Boer op het Grotekerkplein. De gratis te bezoeken reizende openluchttentoonstelling ‘’Leven in de Schaduw’’ portretteert het leven van albino kinderen in Tanzania.

Albino’s hebben een aangeboren gebrek aan pigment in ogen, huid en haar. Relatief wonen de meeste albino’s in Tanzania, waar ze vaak in erbarmelijke omstandigheden leven vanwege een bijgeloof dat hun ledematen en organen geluk brengen, vooral die van kinderen. Kinderen met albinisme leven in een sociaal isolement, met constante angst om opgejaagd en vermoord te worden. Oftewel, ze leven zowel letterlijk en figuurlijk in de schaduw.

Sacha de Boer, oud-nieuwslezeres en fotografe, maakte hier een fotoreportage over. De aangrijpende fotoportretten zijn nu te zien als rondreizende openbare fototentoonstelling. Neem een kijkje door de cameralenzen en je ziet beelden van Sabato, Lightness, Shija en Nuru die laten zien hoe het is om op te groeien als kind met albinisme in Tanzania.

Rotterdammers kunnen nog tot 30 juli de openbare tentoonstelling bewonderen midden in de stad op het Grote Kerkplein. Hierna reist de tentoonstelling weer verder door Nederland tot eind 2018.