Meer groen in Museumpark, minder plek om te skaten

Het enorme stuk asfalt naast het depot van museum Boijmans in het Museumpark, is al jaren een populaire plek voor onder meer skaters. Dat kan binnenkort tot het verleden behoren, want in het bestemmingsplan Dijkzigt van de gemeente, maakt deze gladde, stenen ondergrond plaats voor een groen gazon.

Dit tot groot ongenoegen van urban sporters die een online petitie zijn gestart om te voorkomen dat deze plannen doorgaan. Dit deel van het park is al jaren een hotspot voor  skateboarders, rollerskaters, longboarders, bmxers, inliners en dansers. 

“Wij zijn van mening dat binnen dit culturele bolwerk van musea, evenementen en festivals, de urban sporters van grote waarde zijn en zelfs bijdragen aan de diversiteit in cultureel aanbod”, aldus de initiatiefnemers. “Urban sports is namelijk niet alleen een sport, maar ook een culturele uiting en een lifestyle. Het is niet alleen een fijne bezigheid, maar ook onwijs leuk om naar te kijken. Wij merken dat bezoekers van de musea vaak een moment nemen om het urban-sport spektakel te aanschouwen en wij zien hen daar zichtbaar van genieten.”

De actiegroep is niet pertinent tegen meer groen, maar zou de omvang wel kleiner willen zien dan de gemeente in gedachten heeft.