Melissa raakt geblesseerd, maar blijft al sportend geld ophalen om vrouwen te helpen

Melissa raakt geblesseerd, maar blijft al sportend geld ophalen om vrouwen te helpen

Melissa uit Nesselande begon een aantal maanden geleden met hardlopen voor een goed doel, namelijk tegen gedwongen prostitutie. Door een blessure aan haar knie moet zij noodgedwongen stoppen met hardlopen, maar Melissa laat zich niet uit het veld slaan. Zij besluit zich al fietsend verder in te zetten voor dit goede doel.

Voor haar blessure trainde Melissa samen met vriendin Astrid een aantal keer per week voor een zogenaamde ‘Muskathlon’, een halve marathon georganiseerd vanuit de christelijke gemeenschap. Door de blessure aan haar knie is het hardlopen nu definitief voorbij, maar ze is en blijft een doorzetter. In plaats van hardlopen gaat ze daarom fietsen. Ze is hard aan het trainen en kan inmiddels al 40 kilometer fietsen. Het doel is om uiteindelijk 120 kilometer te fietsen.

Naast het halen van die mijlpaal heeft Melissa nog altijd het doel om 10.000 euro op te halen voor vrouwen in de gedwongen prostitutie. “Met 10.000 euro kunnen al vier vrouwen geholpen worden, dus dat is wel het doel”. Inmiddels heeft Melissa al bijna 9.000 euro opgehaald.

Wij maakten eerder deze video met Melissa.