Memphis Depay brengt muziek en straatvoetbal samen in Rotterdam

Memphis Depay, de beste Oranje Spits van het Nederlands Elftal en aanvaller bij FC Barcelona, is sinds dit jaar ook Red Bull atleet. Voor het ‘Red Bull Street Rhythm by Memphis Depay’ in Charlois heeft Memphis acht captains uitgenodigd om hun beste straatvoetbalteam van vijf spelers samen te stellen. Het event biedt daardoor de beste straatvoetballers van Nederland een platform om te laten zien wat ze in huis hebben.

Gezien Memphis’ voorliefde voor straatvoetbal en hiphop, komen de captains dan ook zowel uit de muziek- als de voetbalwereld: Winne, Jairzinho, Broederliefde, Akwasi, Jefferson Osei, Steven Bergwijn en Edgar Davids. ‘‘Ik ben uitgenodigd door Memphis, hij is een broeder van een andere moeder. Ik heb ook echt liefde voor dit spel en ik houd van concurrentie, maar plezier maken is net zo belangrijk’’, aldus Jairzinho.

De captains hebben ieder een team van vijf spelers samengesteld. Eén van de spelers is voetballer en presentator Rarko van team Broederliefde. ‘‘Voetbal is mijn leven, zo is alles begonnen. Door voetbal ben ik de persoon die ik ben tot op de dag van vandaag!’’