Met een Stormtrooper naar de premiere van Star Wars

De 30-jarige Jelle heeft één grote passie: Star Wars. Hij is lid van de Nederlandse Star Warskostuumvereniging; Dutch Garrison. Samen met de andere leden van de club zijn ze vrijwillig aanwezig bij evenementen, maar zetten ze zich ook in voor goede doelen. Jelle was ook aanwezig bij de premiere van de nieuwste Star Wars film; Rogue one.

Hij was vier toen hij voor het eerst een Star Wars film zag en was meteen verkocht. Ondertussen heeft hij al meer dan 10.000 euro uitgegeven aan al zijn Star Wars spullen. In zijn kamer is er bijna geen plek meer zonder spullen uit de film. Van beeldjes tot posters; hij heeft bijna alles van de filmserie. Hij heeft ook nog een grote collectie aan kostuums. De 19 pakken hebben hem duizenden euro’s gekost. Het duurste pak wat hij heeft, kost 2500 euro. De leden van de club mogen niet zomaar in een pak lopen. Ze moeten daar officieel goedkeuring voor krijgen. Het hoogtepunt uit zijn leven was toen hij de acteur ontmoette die Darth Maul speelt en de acteur hem vertelde dat hij zijn kostuum heel mooi vond.

De films hebben hem ook door moeilijke tijden heen geholpen. Zoals toen zijn vader overleed in 2006. “Ik kwam eigenlijk in een zwart gat terecht. Ik haal heel veel energie uit deze hobby. Je leert hoe je weer verder moet met het leven. Ik ben er de mens door geworden die ik nu ben.” Hij is trots op zijn hobby: “Het is eigenlijk wel een soort kogelvrij vest. Je wordt natuurlijk wel een uitgescholden voor nerd, maar ik ben er trots op. Nerd staat gewoon voor Star Wars Never Really Dies.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat