Met prikkers de stad door op World Clean Up Day

Op World Clean Up Day gaan mensen over de hele wereld de straat om het zwerfvuil in de stad op te ruimen. En dat is vandaag, 21 september! Ook in Rotterdam zijn er genoeg mensen die er aan meedoen om de stad schoon en leefbaar te houden.

De groepen die meedoen lopen in verschillende wijken. Zo wordt er in het park en rond het Erasmus MC vrolijk op los geprikt. In het centrum zijn studenten van de Erasmus Universiteit fanatiek aan het opruimen. Ook bij de singel aan de Lange Hilleweg in Bloemhof zijn de Zakkenvullers van Bloemhof hard bezig met het verzamelen van afval.

Thea van Gils van de Zakkenvullers vertelt waarom zij dit doet: “Ik ben vorig jaar begonnen en als je zag wat voor puinhoop het hier was; daar wordt je niet blij van. Met mopperen alleen bereik je niets, dus dan maar opruimen.”. Volgens van Geels geeft niet alleen het voor- en na effect geeft de meeste voldoening, maar het is ook ontspannend.

Intussen hebben de Zakkenvullers al 129 zakken gevuld rondom de singel met zwerfvuil. Is dat een dag per jaar opruimen op World Clean Up Day niet hypocriet? “Nee, wij doen dit al langer, al is het wel een mooie gelegenheid. Iemand moet het goede voorbeeld geven toch?” Aldus van Gils.

Bekijk hieronder de foto’s van groepen die meedoen aan de World Clean up Day.

Zelf meedoen aan dit initiatief? Dan hoef je je natuurlijk niet per se aan te sluiten bij een groep. Pak een vuilniszak, handschoenen en/of een prikker en ga de straat op!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat