Met professioneel oneliner Mwah naar one-liner kampioenschappen

“Je weet dat je genoeg special bier heb gedronken als je van de trappist” In Café Walenburg regent het dit soort oneliners tijdens de voorrondes van de Open Rotterdamse One-liner Kampioenschappen. Wij zijn bij deze wedstrijd met professioneel one-liner schrijver Erwin Pols.

In de tweede voorronde van de kampioenschappen vertelden zes comedians hun beste one-liners. De twee beste comedians mogen door naar de finale op 23 mei. Volgens deelnemend comedian Huib van Roest zijn one-liners wel heel anders dan een gewone comedy show: “Bij een gewone comedyshow kun je ook gewoon wat vertellen en hoeft er niet iedere seconde gelachen te worden. One-liners moeten gewoon zo kort en strak mogelijk”.

Erwin Pols is oprichter van het bedrijf MWAH. MWAH maakt allerlei producten zoals t-shirts en kalenders met one-liners erop zoals “die wet van Murphy hadden ze nooit moeten aannemen”, “die aanstaande maandag staat me helemaal niet aan” of “I’ll be 24 hours late today”. Door zijn werk denkt hij veel in one-liners. Hij vindt de avond in Walenburg dan ook inspirerend.

Voor OPEN Rotterdam weet Pols ook een échte Mwah-tekst uit z’n mouw te schudden: “OPEN Rotterdam opent Rotterdammers.” Check het item voor de andere one-liners. 
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter