Metro rijdt gewoon tijdens Oud en Nieuw

Normaal gesproken houden de metro’s op oudejaarsdag om 20:00 uur op met rijden, maar deze traditie wordt dit jaar verbroken door de RET. Rotterdammers kunnen dit jaar tijdens de jaarwisseling gratis gebruik maken van de metro tussen 22:00 uur en 23:45 uur en 00:15 uur en 02:00 uur.

De gemeente heeft aan de RET verzocht om de bereikbaarheid van de Erasmusbrug te verbeteren op deze bijzondere avond. De gemeente merkt namelijk dat het Nationale Vuurwerk jaarlijks populairder wordt. Pex Langenberg, wethouder mobiliteit, duurzaamheid en cultuur: “Het aantal bezoekers aan het Nationale Vuurwerk groeit jaarlijks. Steeds meer mensen kiezen voor centraal georganiseerd vuurwerk. Alle feestvierders worden zo gastvrij mogelijk verwelkomd in Rotterdam, dat betekent ook dat u na het feestje weer wordt thuisgebracht.”

Dat de poortjes open staan is wel een gek gezicht, want het is immers al jaren geleden dat er besloten is om deze gesloten te houden. Het kost overigens wel wat om de metro’s tijdens deze avond rijdende te houden, namelijk 80.000 euro. Twee derde van die kosten neemt de gemeente voor zijn rekening. De metro’s rijden wel een afwijkende route. Hierover kunt u hier meer vinden.