Meubels shoppen op tweede paasdag in Alexandrium: ‘Het is vijf keer zo druk als normaal’

Tweede paasdag betekent voor Rotterdammers niet alleen paasontbijt en eieren zoeken, maar ook meubels inkopen. In Woonmall Alexandrium is het druk vandaag. Traditiegetrouw zijn alle winkels in de meubelboulevard vandaag open. “Als je beiden door de weeks werkt, is dit een heel handige dag om naar meubels te gaan kijken.”

Het winkelcentrum is op de drukte voorbereid: er is een DJ, kinderen kunnen paaseieren schilderen en zoeken, en er lopen steltlopers rond. Ondanks dat het een feestdag is, komen veel mensen langs om naar nieuwe meubels te kijken. “We komen even lekker inspiratie opdoen voor onze nieuwe keuken. Makkelijk, want vandaag zijn we vrij,” vertelt een ouder stel. De twee gaan op hun gemak wat winkels af. De drukte stoort ze niet.

Twee anderen bezoekers van de woonboulevard zijn naar eigen zeggen uit pure noodzaak naar vandaag Alexandrium gekomen: “Het is dat we echt keukenstoelen nodig hebben, anders was ik hier nooit gekomen.” En een ander jong stel vertelt: “Wij vervloeken het normaal om op feestdagen naar dit soort winkels te gaan, maar het is toch wel heel handig als je allebei vrij bent vandaag!”

Tijmen Krol op, mede-eigenaar van T&O Living op de tweede verdieping van het meubelcomplex, vertelt dat tweede paasdag voor meubelwinkels traditiegetrouw een hele drukke dag is. “Het is wel vijf keer zo druk als normaal! De dagen na Pasen draaien we ook altijd een hele goede omzet. Veel mensen komen dan kopen wat ze hier hebben gezien.”

Maar ook veel mensen lopen er ontspannen bij vandaag, merkt Tijmen op. “De mensen zijn heel relaxed vandaag. Ze zijn vandaag vrij, hebben gister lekker met familie en vrienden afgesproken, en komen nu na de brunch hier rondkijken. De klanten zijn vandaag dus heel positief. Dat maakt het werk heel leuk.”

Volgens hem omdat even rondkijken bij de meubelboulevard een fijne onderbreking is in het paasweekend. “Na de brunch begint het hier echt druk te worden. Mensen vervelen zich een beetje, en komen dan tussendoor even meubels kijken voordat ze weer gaan eten ’s avonds.

Voor de wat jongere bezoekers is het vooral ook praktisch: “We hebben net een nieuw huis gekocht, en we werken allebei. Dus vandaag is een handige dag om te shoppen.” Ook een echtpaar in de winkel van Tijmen is om die reden vandaag naar de winkels gekomen: “Door de weeks hebben we weinig tijd, en we hebben Pasen gister al met vrienden en familie gevierd.”