Mexicaans feest Dia de los Muertos ook populair in Rotterdam

De Mexicaanse feest- en herdenkingsdag Dia de los Muertos, de Dag van de Doden, wordt begin november op verschillende plekken in Rotterdam gevierd met bonte kostuums, bijpassende geschminkte gezichten en veel Mexicaans eten en drinken.

Mexicaanse restaurants Supermercado, Alfredo’s Taqueria en KUA Taco Bar staan stil bij deze feestdag. Supermercado viert het vanaf donderdag 1 november en maakt er een driedaags feest van met onder andere all you can eat taco’s, muziek van Paparasta, kaarsjes en de mogelijkheid voor kinderen om geschminkt te worden.

Alfredo’s Taqueria op de Goudsesingel heeft op vrijdag 2 november speciaal voor de gelegenheid een Mexicaanse dj uitgenodigd. Daarnaast is er een make-up artist aanwezig die bezoekers in stijl schminkt. Ook is er een prijs te winnen voor de bezoekers met het mooiste kostuum.

Op zondag 4 november viert KUA Taco Bar deze Mexicaanse traditie. In het restaurant op de Hoogstraat kun je dan de expositie “Altar de Muertos” bezoeken en is er een kostuumwedstrijd.

Ook bij Spaces Hofplein staat er donderdag 1 november een kleurrijk feest op de planning. Hapjes, cocktails en een optreden van Convoi Exceptional moeten zorgen voor een flinke dosis latin vibes.

Dia de los Muertos vindt zijn oorsprong in de tradities van de Meso-Amerikaanse indianenvolkeren. De Azteken, Maya en Purépecha volkeren vereerden hun voorouders en dus de doden. Tijdens rituelen werden schedels tentoongesteld om zo de wedergeboorte te symboliseren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter