Rotterdammers plannen om eieren te gooien naar superjacht van Jeff Bezos

“Rotterdam is uit het puin opgebouwd door de Rotterdammers en dat laten we niet zomaar uit elkaar halen voor een megalomane miljardair,” staat er in het statement dat te lezen is op het woensdag verschenen Facebookevenement ‘Eieren gooien naar superjacht Jeff Bezos’. Het is dat een jacht geen armen en hoofd heeft, anders was het nieuwe speeltje van de Amazon CEO daadwerkelijk aan de schandpaal genageld op de datum van passeren. Deze week werd bekend gemaakt dat het middenstuk van ‘De Hef’ even plaats moet maken, zodat het jacht van Bezos er doorheen kan varen. Het leverde veel negatieve reacties op en daarnaast is de brug zelfs wereldnieuws.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

“Neem een doosje (rotte) eieren mee en laten we die massaal naar Jeffs superjacht gooien als deze in Rotterdam door De Hef vaart”, luidt de oproep van de oprichter van het facebookevenement. Inmiddels staat de teller al op meer dan duizend geïnteresseerden en dat groeit per minuut. “Ik gooi zo hard dat ze gebakken aankomen!” “Mag ik ook een pan bami gooien?” Dit zijn een paar reacties die zijn te lezen onder de oproep. Ook bij onze zuiderburen is er steun voor het initiatief: “Wij zijn in Antwerpen met het gezin in conclaaf hoe het te arrangeren.” De toekomstige ontmanteling roept dus veel emoties op bij de Rotterdammers, al zijn er ook veel mensen die dit plan onder het kopje ‘kansloos’ scharen. “Als je dat gaat doen, heb je echt niks aan je leven! Kansloze”, reageert iemand vol ongeloof. De Hef komt namelijk in originele staat weer terug en alle kosten zijn voor jachtbouwer Oceanco en Bezos zelf, zo meldt Rijnmond.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Middeleeuwse taferelen in Rotterdam: eieren gooien naar superjacht!
Ook in het buitenland doet het verzoek van de scheepsbouwer en Bezos veel stof opwaaien. Het Engelse The Guardian, Duitse Spiegel, Turkse Haber7, Franse La Depeche en Italiaanse Il Post zijn een paar voorbeelden van buitenlandse media die allemaal berichten over de ontmanteling van de historische brug. De historie van De Hef is dus niet onopgemerkt gebleven en binnenkort kan er nog iets aan het lijstje ‘hoogtepunten’ toegevoegd worden. Of dieptepunten van de brug… Het is maar hoe je ernaar kijkt.

Al met al doet Bezos er verstandig aan om nog even een extra beschermlaagje aan zijn statussymbool toe te voegen, voordat hij de oversteek door Rotterdam waagt. Op een warm welkom hoeft hij in ieder geval niet te rekenen.

Lees ook:

Beheerder van De Hef voelt ‘beetje pijn’ bij ontmanteling van ‘zijn’ brug: ‘Maar er gebeurt weer wat!’