“Mijn doel is dat mijn kinderen in de Rotte kunnen zwemmen”

Op en rondom de Rotte gebeurt nu niet veel. Daar wil het burgerinitiatief Stichting Plezierrivier de Rotte verandering in brengen. De Rotte moet een plek worden waar iedereen zijn vrije tijd kan doorbrengen.

Vijf jaar geleden is Stichting Plezierrivier de Rotte opgezet door vrijwel alleen maar vrijwilligers. Hun doel is om van de Rotte weer een levendige rivier te maken. Zij willen dat doen door het verhuur van bootjes, kano’s en fietsen. Ook ontbreekt het nog aan horeca. Mariëlle van den Berge werkt voor Stichting Plezierrivier de Rotte: “Ik wil me inzetten voor de Rotte, omdat de Rotte als naamgever van Rotterdam eigenlijk een vergeten rivier is. Terwijl de Rotte heel veel mogelijkheden biedt om te ontspannen, te recreëren en plezier te beleven”.

De stichting is zeer ambitieus en wil de hele rivier aanpakken. Simpel is dat niet, aangezien de rivier strekt van hartje Rotterdam tot Moerkapelle. De stichting wil niet alleen het gedeelte in het centrum aanpakken, maar ook het buitengebied. Zo zijn ze bijvoorbeeld in gesprek met de RET om het buitengebied beter bereikbaar te maken.

Plezierrivier de Rotte doet mee aan het Stadmakerscongres. Op dit congres op 9 november wordt de stad gevierd met mensen die de stad maken. Zij gaan met elkaar in gesprek over de toekomst van Rotterdam. Het congres start in Theater Rotterdam. De deelnemers van de workshop van Plezierrivier de Rotte gaan per fiets naar hun “woonkamer” aan de Crooswijksebocht. Vervolgens gaan ze aan de slag om een gezamenlijke beeld van de toekomst van de Rotte op papier te zetten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter