Minder Rotterdammers in de bijstand

Het aantal bijstandsuitkeringen in Rotterdam is in 2018 gedaald van 37.667 naar 35.292. Dit is een daling van 6,3%.

In 2017 bedroeg de daling nog 3%, terwijl in de jaren daarvoor het aantal bijstandsuitkeringen steeg. Voor het eerst in jaren is er geen tekort op de bijstand in de gemeentebegroting. Dit staat in de Rotterdamse Monitor Werk en Inkomen 2018.

“Eén van de grote ambities van dit college is om het aantal bijstandsuitkeringen te laten dalen naar 30.000 in 2022. Zo moeten meer Rotterdammers kunnen profiteren van de economische groei. Met de daling van afgelopen jaar is de tussentijdse mijlpaal van 36.000 uitkeringen eind 2018 gehaald. Daar ben ik heel erg blij mee, want het betekent dat we in Rotterdam 2375 huishoudens minder in de uitkering hebben dan vorig jaar. Dat zijn een heleboel mensen die financieel weer op eigen benen staan en zich verder kunnen ontplooien via hun werk. Het is wel van belang om nu door te pakken en de daling voort te zetten, want we zijn er nog niet.” Aldus, wethouder Richard Moti (Werk&Inkomen).

Rotterdam moet de komende jaren rekening houden met afvlakking van de economische groei. Het is daarom extra belangrijk dat de daling van het bijstandsvolume doorzet.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter