Mini-tentenkamp op het Schouwburgplein vraagt aandacht voor asielbeleid

Om te demonstreren tegen de overvolle vluchtelingenkampen in Europa, werden er op zondag 15 november protesten gevoerd door heel Nederland. In Rotterdam werd ook gedemonstreerd: de actiegroep ‘Rotterdam verwelkomt vluchtelingen’ zette op het Schouwburgplein een mini-tentenkamp op. Zo wilde de organisatie laten zien onder welke omstandigheden vluchtelingen in kampen moeten leven. 

“We doen dit uit solidariteit met vluchtelingen wereldwijd en om te protesteren tegen het inhumane Europese asielbeleid”, zo valt te horen tijdens de kleinschalige actie.

De organisatie heeft voor de ingang van de parkeerplaats op het Schouwburgplein twee hele kleine rode tentjes opgezet. Je zou er tijdens een festival eigenlijk net met een luchtbed en een extra paar schoenen in kunnen. “Maar in de kampen van onder andere Moria slaapt hier soms een heel gezin in”, zegt een van de spreeksters. 

Rotterdam verwelkomt vluchtelingen
De organisatie ‘Rotterdam verwelkomt vluchtelingen’ is een platform van Rotterdamse bewoners en instellingen die zich inzetten voor een ruimhartiger Europees beleid voor vluchtelingen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat