Miniatuurbeelden van Rietvelds werk tentoongesteld in het Keilepand

Kunstenaar Harry Hoek heeft miniatuur Rietvelds gemaakt en laat ze zien tijdens een tentoonstelling in het Keilepand. Hoek maakt de werken om ermee door het land te trekken onder de naam M&H reizende tentoonstellingen.

“Gerrit Rietveld heeft in totaal zeker 350 meubels ontworpen. Hier zie je honderd van zijn meest markante ontwerpen op schaal nagemaakt.” Hoek wijst naar een aantal vitrines in de ruimte waar de tentoonstelling is geplaatst. Toen hij Rietvelds werk aan het namaken was viel hem op dat hij niet de enige was die met het werk van de bekende architect aan de slag was gegaan.

Tekst gaat verder onder de video

“Ik ontdekte dat veel kunstenaars iets hebben gedaan met die meubels. Ze hebben het nagebouwd en vervolgens in brand gestoken, of ietwat aangepast. Zo is van de iconische rood-blauwe stoel een schommelstoel gemaakt”, lacht Hoek. Al die werken van kunstenaars van over de hele wereld heeft Hoek ook weer op schaal nagemaakt. Ze zijn nu onderdeel van de tentoonstelling. “Mensen kunnen zaterdag 12 februari nog komen kijken en dan nog woensdag 17 en vrijdag 19 februari. Maar daarna is het schluss”, besluit de kunstenaar.