Miss Disney Prinses gekroond in Rotterdam-Zuid

Tijdens de Miss Disney Prinses verkiezing namen meisjes, van tussen de 5 en 10 jaar, het in vier rondes tegen elkaar op. De zes jarige Sheriane droomt er, zoals elk meisje, van om een prinses te worden.

Sheriane zag de posters van het evenement hangen en wilde gelijk meedoen. Haar moeder vond het goed, omdat het Sheriane meer zelfvertrouwen kan geven. Elk meisje ging als een andere Disney prinses verkleed. Sheriane koos voor prinses Sofia, omdat ze vindt dat deze prinses de mooiste jurken heeft.

De verkiezing ging van start met een openingsronde. Daarbij deden de jonge prinsesjes allemaal een openingsdans. De eerste ronde was die van vrijetijdskleding, opgevolgd door de badpakken ronde. In de derde ronde lieten de meiden hun unieke talent zien. In de vierde en tegelijkertijd de slotronde straalden de meisjes in hun avondkleding.

Het doel van het evenement is om kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Het draait dus niet alleen om het uiterlijk van de meiden. Voordat het evenement plaats vond, volgden de kinderen allerlei trainingen. Hierbij kregen ze een les communicatievaardigheden, een catwalktraining en leerden ze poseren.

De meiden hebben zich, volgens organisator Liesje Zimmerman, in de loop van dit project ontwikkeld: ”Ze komen vaak verlegen binnen, maar gaandeweg tot de dag van het evenement zie je dat ze erg verandert zijn. Ze hebben meer zelfvertrouwen en stralen op het podium.”

Uiteindelijk won ‘Ariël de zeemeermin’. Ze ging naar huis met een dagtocht voor twee personen naar Disneyland Parijs. De nummer twee en drie gingen naar huis met kleinere troostprijzen.