Miss Mengelmoes laat kracht van diversiteit zien

Miss Mengelmoes is dé movement die jong Rotterdam inspireert met de kracht van diversiteit. Ze doen aan culturele ontdekkingen en ontmoetingen, die ze filmen en op hun website plaatsen. We nemen een kijkje achter de schermen bij een van de opnames van Miss Mengelmoes.

Elke opname proberen ze iets anders (cultureels) uit. Nu wordt er aan yoga gedaan en proberen de deelnemers een deel van de Nederlandse inburgeringscursus te maken. “In september 2014 begon ik met Miss Mengelmoes. Ik heb toen echt een andere baan opgezegd om dit op te zetten. Er was zoveel negativiteit over diversiteit, met dat wij-zij denken. En dat was ik zat. Ik vond het een keer tijd voor wat positiviteit en alle mooie verhalen”, legt Britt Boeddha uit.

Met haar zijn een tiental andere mensen betrokken bij de productie van de video’s die zij maken. “Dit is mijn eerste filmpje waar ik aan meedoe. Ik volg Miss Mengelmoes al een tijdje en vond het een heel leuk initiatief. Ik wilde daar wel deel vanuit maken. Om vooroordelen over bepaalde aspecten in de samenleving te tacklen”, licht een van de nieuwe makers toe.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat