Mobiele fietsenmaker is gat in de markt

Hij noemt het liefkozend zijn tweede huis: het busje waarin Peter fietsen repareert op locatie. Hoeveel fietsen hij onder handen heeft genomen weet hij niet meer. ‘Ik heb er heel wat gezien. Maar er staat maar een in de bus. Als er twintig fietsen buiten staan zou ik nerveus worden.’

Zijn telefoon staat roodgloeiend en hij kan bijna de vraag niet meer aan. Volgens Erna, zijn partner en administrateur, is het geheim van Peter niet alleen zijn vakkundigheid. ‘Hij is joviaal, gezellig en geïnteresseerd in de klant. Dat maakt hem een goede mobiele fietsenmaker’.

Sinds 2009 repareert Peter Gamerkoorn fietsen op locatie. Hij is dankbaar voor het werk dat hij kan doen. ‘Ik ga s’ ochtends rijden en weet niet hoe laat ik thuis ben. Maar ik heb nog geen een dag gehad dat ik dacht: ‘Ik ga naar mijn werk’.Dat is een luxe, als je van je hobby je werk kan maken.’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat