Modelwoning met technische snufjes voor ouderen in Overschie

Moderne technologie kan ouderen helpen, maar ze weten vaak niet hoe ze ermee moeten omgaan. In Overschie is daarom een modelwoning ingericht waar ouderen kennis kunnen maken met de moderne technologie.
In de woning zijn allerlei snufjes te vinden. Onder andere een robotstofzuiger, een pratende weegschaal, een deurbel met een camera en een robotkat. Volgens projectleider Joke van Kervel van WMO Radar gaat dit helpen om ouderen langer thuis te laten wonen: “Het is veiliger en het zorgt voor welzijn. Technologische aanpassingen kunnen daar heel goed bij helpen alleen heel veel mensen weten dat niet”. Het komende jaar kunnen ouderen daarom op maandag tussen 10.00 uur en 12.00 uur en op donderdagen tussen 13.30 uur en 15.30 uur de modelwoning bezoeken.

De bezoekers van de woning zijn enthousiast. “Ik ben onder de indruk van de ogenschijnlijk heel simpele dingen die heel belangrijk voor ouderen zijn.” volgens hem is het niet te moeilijk: “Het wordt eenvoudig voor ze gemaakt. Als je het je allemaal tegelijk eigen moet maken, kan je even in de war raken, maar ieder apparaat ansich is heel eenvoudig”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter