Modezaak Sister Moon is dicht: ‘Uitermate zuur, want buiten mij om’

SisterMoon

Voorbijgangers op de Nieuwe Binnenweg hebben het misschien al gezien, kledingzaak Sister Moon is weg. Winkeleigenaar Ron Wood van den Bosch sloot de boetiek omdat hij niet meer uit de kosten kwam. “Uitermate zuur, want dit gaat buiten mijn eigen toedoen om.”

De boetiek zat sinds 1993 in het centrum en was geliefd bij modeliefhebber. De Rotterdamse Chantal Lindsen werkte er rond 2014 met veel plezier: “Klanten werden er erg persoonlijk geholpen. Je stapte altijd blij de winkel uit, dat persoonlijke maakte het zo bijzonder.”

Spaargeld en pensioen ging in rook op
Vaste klanten vinden het verdrietig dat de zaak verdwijnt, blijkt ook uit de berichten op sociale media. Eigenaar Ron baalt: “Tijdens de sluiting vanaf december kreeg ik compensatie die maar een derde van mijn vaste lasten dekte. Ik zag mijn spaargeld en pensioen in rook opgaan en stond voor de lastige keuze om door te gaan tot ik failliet zou gaan of door er nu zelf mee op te houden.”

Hij is nu bezig met het afronden van de laatste zaken rond de winkel en weet nog niet wat zijn verdere plannen zijn. Wel weet hij zeker dat hij niet meer als ondernemer aan de slag gaat. “Dat niet meer. Toen ik in 1993 begon had ik nooit kunnen bedenken wat voor regels de overheid zou verzinnen. Ze helpen alleen grote winkelketens. Er gaan denk ik nog veel meer kleine zaken sluiten de komende tijd. Dit alles had ik nooit verwacht, dus voor mij houdt het ondernemen op.”