Mondkapjes zijn niet verplicht in winkels. Zou dat wel moeten?

Maandagavond werden er weer nieuwe maatregelen aangekondigd in de persconferentie van Rutte en De Jonge. Premier Rutte adviseerde om mondkapjes te dragen in winkels, maar maakte dit niet verplicht. Zou dit wel een verplichting moeten worden?

In de persconferentie zei Premier Rutte: “De detailhandel moet een verplicht deurbeleid gaan voeren om te zorgen dat mensen in de winkel anderhalve meter afstand kunnen houden. Voor Amsterdam, Rotterdam en Den Haag komt daar vanwege de hoge besmettingsgraad nog het advies bij om in de winkel een mondkapje te dragen.”

Door het niet te verplichten denkt Pieter van Egmond van Rotterdams Ondernemers Belang dan ook niet dat winkeliers klanten zullen verplichten tot het dragen van een mondkapje: “Een aantal grotere ketens heeft al aangegeven dat niet af te dwingen en dat betekent dat dat ook wel de norm wordt.” Dominique van Elsacker, directeur van Urban Department Store Rotterdam, zou liever willen dat de overheid duidelijker met een richtlijn komt: “Als je het zelf moet bepalen is het voor de klant ook niet helemaal duidelijk.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat