Mondkapjesverplichting OV, onderhoud aan De Hef en nog meer…

Dagelijks komen wij de mooiste verhalen tegen. Dat doen wij met veel plezier. In dit weekoverzicht lichten wij vier van deze verhalen uit!

Sinds het begin van de coronacrisis lopen er al mensen met mondkapjes op straat. Nu het dragen van een mondkapje per 1 Juni verplicht is in het openbaarvervoer, wordt de vraag naar dit stukje stof steeds groter. Creatief en ondernemend Rotterdam springt in en beginnen aan de productie.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/xWo2m3RNhTo” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

Deze week wordt in Feijenoord onderhoud verricht aan de 93 jaar oude Hef. De oude spoorbrug, die nog in zeer goede staat verkeert, moet daarvoor dicht zodat er op gewerkt kan worden. Brug beheerder Sjors is een van de laatste brug beheerders die de 93 jaar oude Hef nog weet te bedienen.

 

Tien weken moest hij dicht met zijn barbershop. Balen natuurlijk, maar voor Iwan was het een kans om anderen te helpen. Hij richtte een stichting op met vrienden en familie en deelde in drie en een halve week tijd zo’n 500 voedselpakketten uit aan mensen met geldproblemen.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/0xt0ve9nTfw” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

De moskeeën zijn dicht en met een grote groep mensen bij elkaar komen mag ook niet. Het is voor moslims dit jaar een ander Suikerfeest dan dat ze gewend zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Bij bakkerij Arif op de 1e Middellandstraat is het rond Suikerfeest altijd druk en dit jaar was het zelfs nog drukker.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/sN5EXDxHKXU” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat