Moskee Ayasofya haalt een hoop levensmiddelen op voor de voedselbank

Het laatste weekend van maart zamelt de Ayasofya Moskee levensmiddelen in voor de voedselbank aan de Keileweg. De medewerkers van de Moskee merkten dat mensen in coronatijd weinig contact met elkaar zoeken. Ze hopen met deze actie mensen te triggeren voor een ander wat te doen en ook worden aangezet om contact te zoeken binnen hun gemeenschap, met natuurlijk in acht name van de coronamaatregelen.

Na een succesvol weekend met  veel gedoneerde levensmiddelen en geld waar zij nog meer levensmiddelen mee kunnen. Het idee is tot stand gekomen tijdens een brainstormsessie van het bestuur van de moskee. Hiermee willen ze laten zien dat de moskee meer is dan alleen een gebedshuis. In deze vorm is het namelijk ook een stichting en centraal punt in de gemeenschap die klaarstaat om anderen te helpen die dat nodig hebben.

Tijdens het inzamel-weekend rijden auto’s vol met levensmiddelen af en aan naar de moskee. De middelen worden hierna gebracht naar de voedselbank. De moskee laat weten dat de voedselbank ook na de actie donaties kan gebruiken.