Motorclub MC The Wheelie moet na 40 jaar op zoek naar nieuw onderkomen

De leden van Motorclub MC The Wheelie raken op 1 januari 2020 hun vertrouwd onderkomen in de Rotterdam Europoort kwijt na 40 jaar.

De club, opgericht op 1 april 1979 als Trial en Off The Road club voor Rotterdam en omstreken, heeft al die jaren een afspraak met het Havenbedrijf. De club maakt gebruik van de locatie tegen minimale kosten en zorgen vooral goed voor het terrein. Ze wisten altijd wel dat het geen vaste locatie was. Om de paar jaar was er een dreiging dat ze eruit zouden moeten, maar elke keer konden ze blijven. Twee weken geleden kwam het bericht dat ze nu echt moeten verhuizen. “Het bestemmingsplan is omgegooid en ze hebben een huurder gevonden”, aldus Jon Rijlaarsdam van MC The Wheelie. Afgelopen week zijn de leden ingelicht.

Op 24 juli aanstaande zal een delegatie van de afdeling Rotterdam Sport Support van de gemeente Rotterdam een kijkje nemen op het terrein. Jon Rijlaarsdam: “Ze zien dat het een hele vriendelijke vorm van motorsport is, want vaak heerst er nog een vooroordeel over de sport.” Hij hoopt dat ze meehelpen om een nieuwe locatie te vinden, zodat ze de vereniging voort kunnen zetten. “Het zou heel zonde zijn als we de vereniging in het 40e jaar moeten sluiten.” Er komt ook afvaardiging van de KNMW (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging).

Rijlaarsdam wil vooral meegeven dat Trial een behendigheidssport is. Hij noemt het “hét ballet van de motorsport”. Wedstrijden bestaan uit proeven, waarbij leden een bepaald parcours rijden zonder voeten aan de grond te zetten. Het gaat om balans.
Off the Road is een andere discipline van motorsport. Hierbij worden motorfietsen gebruikt die iets zwaarder zijn en ook op de weg kunnen en zij maken iets meer snelheid.

Foto: MC The Wheelie

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat