Museum of Water verzamelt bijzondere verhalen over water

Kunstenares Amy Sharrocks begon drie jaar geleden met het verzamelen van water met een persoonlijk verhaal. De Rotterdamse Schouwburg vroeg haar of ze Rotterdamse verhalen wilde verzamelen.
De hele maand september kunnen mensen water met verhaal doneren aan het museum. Een tentoonstelling ter viering van het water. Het eerste badwater wat een moeder met kind samen gedeeld hebben, water dat duizenden jaren geleden in ijs veranderde en het waswater van een student die daar zijn eerste was mee heeft gedaan. Het zijn allemaal persoonlijke verhalen waar water een grote rol in heeft gespeeld.

Daarnaast heeft het museum ook een fles met rioolwater in de collectie. Er wordt geadviseerd om het flesje niet te openen. Een jongen van 11 kon de verleiding net weerstaan volgens curator Sanneke van Hassel. De hele maand september zijn in het Gemaal Op Zuid activiteiten te doen met betrekking op water en de verhalen eromheen.

Heb je water met een verhaal? Schenk het dan aan het gemaal. Stuur ons een foto van jouw waterdrager en maak kans op een leuke prijs! Kijk voor meer informatie op http://museumofwaterrotterdam.tumblr.com/