Music Matters viert 10-jarig bestaan

Music Matters bestaat deze maand precies 10 jaar. Dinsdagavond 17 oktober wordt er op feestelijke wijze stilgestaan bij dit jubileum. Muziek mag natuurlijk niet ontbreken bij het feest. De winnaars van de tiende editie van de Music Matters Award, Dr. Meraki presenteren vanaf 20:30 uur hun debuut-EP in BIRD.
In 2007 gaf Koningin Maxima op het Afrikaanderplein het startschot voor Music Matters. Sindsdien heeft de organisatie zich ingezet om te zorgen dat kinderen en jongeren zich door middel van muziek kunnen ontwikkelen. De organisatie kijkt op hun website terug op een aantal highlights, waaronder:

  • De tienduizenden kinderen die in het basisonderwijs een muzikale ervaring hebben meegekregen en duizenden jongeren aan wie een platform is geboden om zowel muzikaal als persoonlijk te groeien.
  • De tien ambassadeurs waar Music Matters een jaar lang mee gewerkt heeft: Sabrina Starke, Kevin Ferreira da Silva, Ntjam Rosie, Ming’s Pretty Heroes, Rass Motivated, Poliana Vieira, Neda Boin, Lady Shaynah, Monta en Dr. Meraki.
  • De avonden in De Unie die vanaf 2009 werden georganiseerd. Een periode waarin er veel minder mogelijkheden waren voor beginnende artiesten om op te treden in de stad.
  • De twee edities van Music Matters Day & Night in de Doelen (2010 en 2012) met honderden kinderen en jongeren op het podium.
  • De voortrekkersrol in de Rotterdamse Muziekcoalitie en het gezamenlijk optrekken met negen belangrijke Rotterdamse muziekinstellingen om muziekeducatie voor alle kinderen en jongeren toegankelijk te maken.
  • Het ontstaan van jongerenpanel Music Matters 2 Me om zo steeds meer vanuit ‘bottom-up’ de jongeren een kans te geven om regie te nemen.

OPEN Rotterdam was regelmatig aanwezig om verslag te doen van evenementen waarbij Music Matters betrokken was. Bekijk hieronder de reportages.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat