Bekende muurschildering bij Nieuwe Binnenweg wordt weggehaald: “Het is mijn pareltje”

Het grafische landschap van kunstenaar Eelco van den Berg in het centrum maakt binnenkort plaats voor ramen. Ruim drie jaar pronkte de muurschildering in opdracht van de gemeente op het pand op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Bloemkwekersstraat. Dat pand wordt nu omgebouwd tot een kapperszaak.

“Ik kreeg laatst een bericht van iemand, waarin stond dat mijn schildering weggehaald wordt omdat het pand een nieuwe eigenaar heeft”, vertelt kunstenaar Eelco van den Berg, ook bekend als I AM EELCO. Hij was hiervoor nog niet op de hoogte gesteld van het nieuws. “Ik snap het wel, het is aan de eigenaar, maar ik vind het wel heel jammer. Het is mijn pareltje in de stad.”


In 2018 heeft Eco de muur beschilderd in opdracht van de gemeente, voor Rotterdam Make It Happen. Hoe het contractueel met hen geregeld is weet Eelco niet. “Ik kom zelf uit Rotterdam, maar momenteel doe ik meer internationale opdrachten. Dit is in Rotterdam mijn bekendste werk. Het was echt mijn pareltje in de stad. Mijn Rotterdamse kindje.”

Volgens een van de bouwvakkers die in het pand aan het werk is moeten mensen die de muurschildering willen zien opschieten. “Jammer hè, maar eind volgende week zitten de ramen er waarschijnlijk al in.”

Wij waren erbij toen Eelco de schildering maakte. Benieuwd? Kijk hieronder ons item.