Muzikaal trio uit Rotterdam-Noord zet treurnis om in iets positiefs

Een cocktail met Franse, Amerikaanse en Canadese roots. Dat is de band Mourning Glories, die als thuisbasis Rotterdam-Noord heeft. Door een samenloop van vooral treurige omstandigheden vonden drie vrouwen elkaar in Rotterdam, om vervolgens door te pakken door een band te beginnen. Een bijzonder verhaal van drie muzikanten die zich door niets uit de weg laten slaan…

Het was 2014 toen Shelley Rickey, van oorsprong uit Mississippi in de VS, haar man Marco verloor. De man voor wie ze speciaal naar Rotterdam was gekomen, was er niet meer. Daarmee was ook haar muzikale partner weg, maar dit gat werd, geheel onverwachts, opgevuld door de Canadese Miranda, en de Française Marie.

“Er zou een eerbetoon komen voor Marco, alleen ik had mensen nodig om mij te helpen bij mijn nummer. Dus ik zocht contact met Miranda en Marie die ik inmiddels wel aardig kende. En toen kwamen we bij elkaar om te oefenen en het was…wow, gewoon magie.”

Zodoende waren The Mourning Glories geboren. Waarbij de bandnaam duidelijk refereert aan de dood van Shelley’s wederhelft (mourning betekent rouwen in het Engels). Ondanks dat Marie en Miranda ook om verschillende redenen naar Rotterdam waren gekomen – dé een voor de liefde, de ander voor een danscarrière – zijn ze nu bij elkaar om muziek te maken.

En met dat laatste willen ze nu doorpakken. Want hoewel ze Rotterdam geweldig vinden, willen de meiden verder. En dus zijn ze een crowdfundingactie begonnen. “We doen dit zodat we op voorhand geld hebben om een goed album te kunnen produceren, en daarmee willen we dan de wereld over touren. Want we hebben één ding gemeen: we willen allemaal zoveel mogelijk van de wereld zien. En dat gaat gebeuren.”

Meehelpen aan de actie van de Mourning Glories kan via https://www.indiegogo.com/projects/the-mourning-glories-first-album

———————————————-
OPEN Rotterdam is dé Rotterdamse lokale omroep. Wil je meer Rotterdamse verhalen volgen? Volg ons dan ook op onze andere kanalen:

Facebook – https://goo.gl/wRUVQb
Instagram – https://goo.gl/zgg19c
Twitter – https://goo.gl/2Tpfg3
Snapchat – https://goo.gl/KpV89T
TV – Ziggo kanaal 36 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349
APP – OPEN Rotterdam nu ook op iOS en Android.

OPEN Rotterdam, door en voor Rotterdammers.