Na 20 jaar is herontwikkeling Pakhuismeesteren bijna klaar

Het Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid was toe aan een nieuwe bestemming. Al 20 jaar worden er plannen gemaakt en nu heeft het dan eindelijk een plekje gevonden. Het wordt een luxe hotel. Willem van Boxsel is al vanaf het begin betrokken bij het project.

In de jaren ’90 raakte Willem van Boxsel’s bouwtechnisch adviesbureau, Van Boxsel Engineering, betrokken bij het zoeken naar een nieuwe bestemming voor het Pakhuismeesteren. Eerst werd er gekeken naar de mogelijkheid om woningen in het pand te maken. Het lukte niet de woningen te verkopen. Daarna volgde het plan om zowel woningen als winkels in het pand te maken. Ook dit plan sneuvelde.

Eindelijk kwam er toch een plan voor het pand. De Kop van Zuid is na de zomer van 2017 een luxe hotel van de hotelketen Room Mate Hotels rijker. Het hotel telt 217 kamers en boven op het dak zijn er ‘long stay’ appartementen gebouwd. Deze houten appartementen zijn bedoeld voor gasten die lang willen verblijven in het hotel.

Voor Willem is het bijzonder om rond te lopen in het pand waar nog druk verbouwd wordt: “Omdat er zoveel plannen zijn geweest is het wel gek dat het er echt is. Zeker als het straks open gaat, dan boeken wij hier een weekendje Rotterdam.” Ondanks dat het zoeken naar een nieuwe bestemming veel voeten in de aarde heeft gehad, was hij het project nooit zat. Daarentegen zal hij het project niet missen: “We zijn er heel erg intensief mee bezig geweest als bureau. Dan is het raar om er niet meer mee bezig te zijn, maar aan de andere kant weten we ook altijd dat als we met een plan bezig zijn, dat het een keer gerealiseerd gaat worden.”
Het Pakhuismeesteren is het laatste pakhuis dat ontwikkeld is op de Kop van Zuid. Na 20 jaar is deze bijna af. OPEN Rotterdam kreeg als eerste een kijkje. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat