Na 3 jaar is het eindelijk zo ver: de nieuwe Coolsingel opent – kijk terug

LIVE bij de opening van de hernieuwde Coolsingel

Drie jaar lang was het een enorme bouwput, maar vandaag markeert eindelijk het licht aan het einde van de tunnel. De bekendste straat van Rotterdam, de Coolsingel, wordt zaterdagmiddag officieel geopend. De verantwoordelijke wethouder, Van Gils, komt in een oude tram naar de Coolsingel gereden, waarna hij de straat officieel zal openen.

Ruim 60 miljoen euro kostte de verbouwing, waarbij er voor automobilisten jarenlang maar één rijrichting beschikbaar was en fietsers bijna dagelijks weer een nieuwe route moesten nemen om de singel te kunnen passeren. Voetgangers laveerden zich er met passen en meten tussendoor.

Op de nieuwe Coolsingel is er meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen terecht op respectievelijk een groot, breed fietspad en een brede stoep. Langs de trambaan, die in het midden van de weg blijft, worden extra bomen geplant. Vanwege het coronavirus is een ‘grootse’ opening helaas niet mogelijk. Om het toch te vieren, heeft de gemeente een speciale foto-tentoonstelling geopend op de Coolsingel. De foto’s zijn ingestuurd en gemaakt door Rotterdammers.

OPEN Rotterdam is aanwezig bij de officiële opening van de Coolsingel en zendt dit live uit via Facebook.