Na 40 jaar is Wouter van Weijen nog steeds vrijwilliger bij de brandweer

Op zijn achttiende werd hij gevraagd om brandweervrijwilliger te worden. Nu negenendertig jaar later is hij er nog steeds niet weg te slaan. Wouter van Weijen viert binnenkort zijn veertigjarige jubileum en blijft nog wel even doorgaan.

Als hij door Rotterdam rijdt, heeft hij overal wel zo’n beetje een herinnering aan. Met ruim 300 uitrukken per jaar heeft Wouter in die veertig jaar tijd behoorlijk wat gezien en meegemaakt tijdens zijn vrijwillige diensten bij de brandweer. Ook al gaat hij niet meer mee op de wagen, hij is nog steeds actief onderdeel van de eenheid die gevestigd is in kazerne Frobenstraat in Hillegersberg.

Vooral op technisch vlak is er veel veranderd volgens Van Weijen. Het is veiliger geworden, maar er komt ook veel meer bij kijken. “Waar wij vroeger bij een brand meteen naar binnen renden, daar wordt nu eerst van te voren van alles gemeten en uitgezocht om zo veilig mogelijk te werken’’, aldus Wouter.

Momenteel werkt hij meer achter de schermen en is hij een beetje een manusje van alles geworden. Dit maakt hem niet minder geliefd bij de eenheid, wat een hechte groep is. Sommige collega’s werken al 32 jaar samen met Wouter.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat