Na brand Keilewerf opent houtwerkplaats Buurman nieuwe locatie op Schiehaven

Vorig jaar op 28 juni 2023 ging de circulaire houtwerkplaats Buurman Rotterdam, naast vele andere ondernemingen, in vlammen op tijdens de allesverwoestende brand op de Keilewerf.  Zaterdag 20 april heropenen zij, na een moeilijke periode, hun nieuwe plek en vieren zij hun voortbestaan in Rotterdam.

Na de brand van de Keilewerf verloor Buurman al hun machines en materialen, maar de medewerkers gingen direct over tot actie. “De vibe was binnen een uur al omgezet naar optimisme om Buurman weer op te bouwen”, vertelt bedrijfsleider Liv Kooijmans. “Ik was eigenlijk wel verbaasd, want we zaten meteen na de brand met z’n allen aan de telefoon om dingen te regelen”, vult medewerker Falko den Herder aan. 

Deze zaterdag is er een groot openingsfeest met een gloednieuwe werkplaats en winkel aan de Schiehaven. Hier komen in de toekomst nog veel meer ondernemingen die zich onder andere bezighouden met duurzaamheid en hergebruik. “Elk nadeel heeft zijn voordeel want, Ik verwacht eigenlijk dat we op deze plek nog beter onze boodschap kunnen uitdragen”, sluit Kooijmans af. “Al was ik wel liever verhuisd met spullen.”