Na een dramatische gebeurtenis ging Bombastus letterlijk over zijn leven tekenen

In een maand tijd tekende striptekenaar Bombastus zijn eerste graphic novel, een strip over zijn leven. Hiermee ging een jongensdroom in vervulling, want de 49-jarige striptekenaar uit Rotterdam is eigenlijk maatschappelijk werker. Een aanmoediging van een vriend en de dood van zijn broer waren aanleiding om achter de tekentafel te kruipen.

Bombastus was al veel langer met tekenen bezig, maar maakte vooral korte cartoons van komische aard, die af en toe gepubliceerd werden. Hij werd op zijn 31ste leraar Engels in Thailand, waar hij zes jaar woonde. Daarna werd hij maatschappelijk werker in Rotterdam. Het tekenen belandde daardoor op een laag pitje.

Schop onder kont
Een lastige jeugd en een aardige rugzak met ervaringen vroegen er bijna om, om op het papier getekend te worden. Maar de echte schop onder zijn kont kwam via een gesprek met een vriend. Die vertelde Bombastus dat hij een tekentafel moest kopen en er voor moest gaan. En zo geschiedde.

Rond diezelfde tijd overleed ook Bombastus zijn broer. Het maakte grote indruk op Bombastus en hij besloot over zijn eigen leven te gaan tekenen, met een prominente rol voor zijn pas overleden broer.