Na huis nu ook baan in vooruitzicht voor Abdi

Abdiraham heeft na een eigen huis in Charlois nu ook kans op een baan. Vorige week maakten wij deze reportage over Abdi waarin te zien is hoe het Ondernemershuis op Zuid en Dok21 ervoor zorgden dat hij niet hoefde te slapen in de daklozenopvang. Sindsdien gaat het bergopwaarts met Abdi, want er wordt hard gezocht naar werk voor hem.

Na de publicatie van de reportage zijn meerdere mensen voor Abdi in de bres gesprongen en deze week heeft hij een intakegesprek gehad bij een uitzendbureau. Het is de eerste prioriteit voor Abdi; werk in Rotterdam. De tweede stap is bouwen aan zijn toekomst als gymleraar. Hij solliciteert nu voor werk in de bouw of als verkeersleider. Abdi is dolblij, want de werkloosheid bezorgt hem slapeloze nachten.

Abdi heeft in het verleden verschillende banen gehad, maar dat was niet altijd voor lange duur. “Abdi is niet echt een persoon die snel om hulp vraagt, want ik denk dat hij mensen niet tot last wil zijn”, zegt Martijn Kathmann van Dok21. “Nu Mustafa hem helpt zie je dat het beter met hem gaat.” Mustafa is een van de oprichters van Het Ondernemershuis op Zuid. Hij helpt Abdi met het oppakken van zijn leven, door te zeggen hoe hij zich netjes moet kleden en met het maken van bepaalde beslissingen.