“Na je studie een huis kunnen vinden? Ga dan stemmen!”

We mogen op 20 maart weer naar de stembus. Voor de Provinciale Staten verkiezingen, onder andere. De kandidaten maken zich er hard voor dat jongeren gaan stemmen. Wij vroegen drie kandidaten: waarom is deze verkiezing zo belangrijk voor jongeren?!

“Vaak denken jongeren: stemmen is niets voor mij. Dat dachten ook veel jongeren in Engeland. En wat gebeurde daar? Heel veel ouderen kozen voor de Brexit en daar zullen ze de komende 40 of 50 jaar nog mee moeten leven”, vertelt PvdA’er Leo Bruijn. “Jongeren moeten stemmen omdat ze dan kunnen laten zien dat ze meedenken met de toekomst van de provincie”, vult Metin Çelik aan die kandidaat is namens DENK.

Meedenken met de provincie wordt in aanloop naar de verkiezingen op het Zadkine in Rotterdam volop gedaan. Tijdens een debat gaan studenten met een aantal kandidaten voor de provinciale staten in discussie. Met name de stelling: ‘Er moet voldoende aanbod zijn van studenten- en starterswoningen’, maakte veel los bij de studenten. “Ik vind dat er inderdaad meer studenten- en starterswoningen bij moeten komen en ze moeten ook beter betaalbaar worden. De prijzen zijn nu best wel hoog”, besluit een van de studenten. Op 20 maart zal blijken of dit debat de jongeren naar de stembus heeft getrokken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter