Na surfers nu ook Partij voor de Dieren kritisch op windmolenpark

Er worden steeds meer vragen gesteld bij de aanleg van het windmolenpark bij Maasvlakte 2. Eneco gaat dit windpark aanleggen in opdracht van Rijkswaterstaat om de verduurzamingsdoelen behalen zoals die zijn afgesproken in het klimaatakkoord. Eerder kwamen de surfers al in opstand en nu zijn er ook vragen gesteld door de Partij voor de Dieren Zuid Holland.

De partij stelt dat er geen windmolenpark mag komen als dat in strijd is met internationale natuurwetgeving of veel overlast geeft voor de aanwezige fauna. Ook maakt de partij zich zorgen over het risico op botsingen tussen vogels en vleermuizen en de windmolens. Net als de surfers pleiten zij voor een alternatieve locatie of ander type windmolens zonder wieken.

De surfers zijn bang dat de windmolens geplaatst worden ten koste van hun geliefde surfplek. Zoals de plannen er nu bij liggen komen er namelijk windmolens op het strand en in de branding. Kitesurfen zou helemaal verboden worden in dat gebied en ook golfsurfers vrezen voor hun veiligheid, zo vertelde zij in november tegen OPEN Rotterdam…

Kijk hier de reportage terug:

Beeld: Kees Torn