VIDEO | Naar deze nummers en artiesten luisterden Rotterdammers in 2021

Het is alweer bijna 2022 en dus krijgen we in de laatste maand van het jaar weer te maken met eindejaarslijstjes, zo ook bij streamingdienst Spotify. Gebruikers kunnen daar nu een blik werpen op hun muzikale jaaroverzicht. Maar waar heeft Rotterdam naar geluisterd en wat staat er in hun ‘spotify wrapped’?

De streamingdienst maakt ieder jaar bekend welke tracks en artiesten het meeste zijn beluisterd en ook gebruikers komen meer te weten over hun luistergedrag. Het muzikale jaaroverzicht is voor iedereen uniek en is elk jaar weer een terugkerend thema op de sociale media kanalen. “Het nummer dat bij mij op nummer 1 staat is ‘Beach Vibe’ van Billy Dans”, vertelt een Rotterdamse die aangeeft vooral naar Nederlandstalige hiphop te luisteren.

Ook Rotterdam is goed vertegenwoordigd bij de Nederlandse luisteraars. Zo is Kevin de meest gestreamde Nederlandse artiest van 2021 en blijkt ook uit cijfers van de streamingdienst dat muziekliefhebbers het afgelopen jaar veel naar Broederliefde hebben geluisterd.

Nieuw dit jaar is je ‘Audio Aura’, waarbij twee muziekstemmingen worden getoond die af zijn gestemd op jouw luistergedrag. “Ik herken mezelf wel in mijn Audio Aura. Het zijn wel twee verschillende stemmingen, maar ik luister ook naar verschillende muziek”, vertelt een voorbijganger die volgens de streamingdienst chill en poëtisch is.