Nacht van de Kaap brengt nieuwe ode aan ons eigen stadje

Over een stad als New York zijn zo verschrikkelijk veel nummers geschreven, daar zal Rotterdam nooit aan kunnen tippen. Toch zijn er al een een paar typisch Rotterdamse nummers, of liedjes die Rotterdam bezingen. Dit weekend kwam er een bij. 
Songwriter J.W. Roy (je zou hem kunnen kennen van hits van Guus Meeuwis en zijn samenwerking met Diggy Dex) en Flip Noorman brachten hem tijdens de Nacht van de Kaap voor het eerst ten gehore. Roy komt zelf uit de buurt van Eindhoven en woont in Amsterdam. Zijn vrouw woont echter hier en daarom is hij geen onbekende in de Maasstad. “Ik kom hier al zo’n twee jaar zowel voor optredens en vanwege het feit dat mijn vrouw hier vandaan komt.” De organisatie van de Nacht van de Kaap vroeg de bekende songwriter een nieuwe ode te schrijven aan zowel het festival, Katendrecht als de stad Rotterdam.

Flip Noorman klom op het podium om het nummer tijdens de Nacht van de Kaap voor het eerst ten gehore te brengen. “Ik vind het wel heel leuk. Er hangt een volkse sfeer hier. Daar past zo’n klein beetje ‘over the top’ ode met allemaal Rotterdamse highlight en cliche’s als “geen woorden maar daden” goed bij.