Nacht van de Kaap stopt na 13 edities: ‘Maar gelukkig gloort er hoop’

Het festival Nacht van de Kaap is afgelast. De organisatie laat weten dat financiële moeilijkheden ervoor hebben gezorgd dat ze ermee moeten stoppen. “Daar wij wij het festival toegankelijk willen houden, is dit geen optie”, schrijft de organisatie op Facebook.

Met name de coronapandemie, en de gevolgen hiervan, heeft de organisatie van Nacht van de Kaap geraakt. “Hoewel wij goede hoop hadden dat de stijgende kosten naar verloop van tijd zouden afnemen, bleek dit helaas niet het geval. Deze kosten doorberekenen aan onze bezoekers zou een verdubbeling van de kaartprijs met zich meebrengen. Daar wij het festival toegankelijk willen houden, is dit geen optie.” En dus voelen ze zich genoodzaakt te stoppen.

Wel zijn ze op de achtergrond alweer bezig met een nieuw festival. Een ‘fonkelnieuw’ festival in het Museumpark met een paar ‘iconische’ ingrediënten van de Nacht van de Kaap. Dit festival vindt plaats in 2025.

Tot slot bedankt de organisatie haar bezoekers. “Wij willen jullie uit de grond van ons hart bedanken voor alle mooie, stoute, warme en vooral gezellige feestjes die wij door de jaren heen met jullie op Katendrecht mochten vieren. Het boek is nu dicht, maar het verhaal is nog niet ten einde. Op naar het volgende avontuur.”