Nachtraad moet zorgen voor beter uitgaansbeleid in Rotterdam

Naar aanleiding van de manifestatie ‘Opstaan voor de Nacht’ voor een betere Rotterdamse uitgaanscultuur, is er veel in beweging in de stad. Zo mocht initiatiefnemer Thys Boer laatst de Goed Bezig Kabouter in ontvangst nemen op de Gouden Kabouter Awards, ook wel de Oscars van het nachtleven genoemd. Hoog tijd om verhaal te halen bij Thys!

“De prijs kwam eigenlijk heel onverwachts, maar dat neemt niet weg dat het natuurlijk superleuk is om zo’n felbegeerde award uitgereikt te krijgen. We hebben met de demonstratie veel indruk gemaakt. De award staat symbool voor de erkenning van al het harde werk wat we hebben verricht.”

Thys is na de demonstratie in gesprek gegaan met de afdelingshoofden van de clusters Maatschappelijke ontwikkelingen en Stadsontwikkelingen. Tijdens dit gesprek heeft hij zijn plan besproken om een onafhankelijk opererende nachtraad op te richten en een beter beleid voor 24-uursvergunningen. “We zijn het er samen over eens dat Rotterdam een sociaal-inclusieve en cultureel-diverse stad moet worden. Om deze lange termijn doelstelling te behalen, is het noodzakelijk om op korte termijn de communicatie te verbeteren tussen ondernemers en de gemeente. Hier is het namelijk ook op stukgelopen bij de realisatie van de Maatschappij Voor Volksgeluk. Ik geloof heel sterk in een goede nachtraad die deze missing link kan vervullen.” vertelt Thys.

Inmiddels is hij ook benaderd door een groepje studenten van de Willem de Kooning Academie, die voor een studieproject een innovatief product moeten ontwikkelen. “Ik ben ontzettend blij dat deze studenten mij ondersteunen met de ontwikkeling van de nachtraad. Hun kennis, kunde, enthousiasme en frisse blik is hartstikke welkom!.”

Over enkele weken zit Thys weer om de tafel met de gemeente om zijn plannen te concretiseren. “Hopelijk komen we er samen uit om de nachtcultuur van Rotterdam te waarborgen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter