Nadina en Carrianne doen een Open Oproep aan creatieve ondernemers, bedrijven en burgers

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe commons: plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. In de nieuwe podcastreeks Gedeelde Grond van het IABR Commons Collectief BOTU en Media Atelier Delfshaven worden deze lokale initiatieven voor én door bewoners zichtbaar gemaakt.

In de vijfde aflevering van Gedeelde Grond schuiven Nadina en Carrianne van de Open Oproep aan tafel. De Open Oproep is het lokale platform vanuit de gemeente in Bospolder-Tussendijken, waar wijkinitiatieven een beroep kunnen doen op gemeenschapsgeld. “De beoordeling wordt niet door de gemeente gedaan, maar door de mensen zelf. Door de bewoners samen te laten beoordelen, ontstaat er weer een nieuw gemeenschapje”, legt Nadia verder uit.

Beide vrouwen wonen ook in de wijk. Nadina werkt als wijknetwerker en programmasecretaris van Veerkrachtig BospolderTussendijken, Carrianne is mede-initiator van ‘Mooi Middenkoushof’.

Beluister hieronder de eerste aflevering van de podcast. Elke donderdag is er een nieuwe aflevering van deze podcast te beluisteren bij OPEN Rotterdam.