Natasja Morales versterkt positie Rotterdamse meiden met podcast Chicks and The City

Natasja Morales won vorige maand de Bep Slechte prijs, omdat ze een belangrijke rol speelt bij het versterken van de positie van Rotterdamse vrouwen. Ze is de oprichtster van het participatieproject Chicks and The City en biedt daarmee al jarenlang een springplank voor jonge meiden.
Natasja merkte zo’n 15 jaar geleden op dat er geen participatieproject in Rotterdam voor jonge meiden bestond. In 2005 startte zij daarom het radioprogramma Chica Radio, een radioshow gemaakt voor en door meiden. Later kreeg dit de naam Chicks and The City en werd de show uitgezonden op Radio Rijnmond.

Tegenwoordig zit Natasja met de meiden in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Het radioprogramma is nu een live talkshow, opgenomen als podcast waarbij iedereen elke woensdagavond welkom is.

Natasja’s jeugd heeft haar geïnspireerd om CATC op te zetten: ze wil met haar project jonge vrouwen een stem geven. De ‘chicks’ die meedoen zijn tussen de 15 en 25 jaar. Zij bedenken de thema’s die aan bod komen in de show, en bovendien presenteren, regisseren en monteren ze de podcast.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat