Nationale Snertdag in LISA brengt glimlach op gezicht bij eenzame ouderen

Wat is nou lekkerder op een druilerige zondag dan een warme kom erwtensoep? Klup, een sociaal platform voor 50-plussers, dacht daar hetzelfde over en riep daarom de Nationale Snertdag in het leven om op een vrolijke en gezellige manier met elkaar de wintermaanden in te gaan. Dit jaar werd deze feestdag gevierd in LISA Rotterdam.
“De snertdag was weer een groot succes”, vertelt Jorinde van LISA Rotterdam. “Leuke mensen, goede sfeer, lekkere snert en een hoop leuke reacties!”

Nederland telt 1 miljoen eenzame 55-plussers. Dit houdt in dat één op de vier 55-plussers een eenzame decembermaand tegemoet gaat. De feestdag is dan ook vooral opgericht door Klup om deze mensen uit hun eenzaamheid te halen: “December zou voor iedereen een feestmaand moeten zijn”.

In 2018 waren wij bij de Nationale Snertdag. Zo’n 60 man zaten op de tweede zondag van de maand in het Nieuwe Rotterdamse Café, waar de snert vorig jaar geserveerd werd. Jaap Houweling, werkzaam bij Klup, legde toen ook uit dat snert op zo’n dag mensen bij elkaar kan brengen. “Iedereen lust eigenlijk wel snert. En ook als je geen snert lust, dan krijg je wel een ander soort soep. Het gaat om de gezelligheid die het samen eten brengt.”

Bekijk de reportage om een beeld te krijgen van het evenement.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat