Nationale Vrijwilligersdag: “Ik krijg een heel fijn gevoel als ik iets kan betekenen voor de samenleving’’

Online vrijwilligersplatform Zorgzaam010 heeft samen met Bibliotheek Rotterdam de tentoonstelling ‘Rotterdam op z’n best’ opgezet. De expositie is maandag op Nationale Vrijwilligersdag geopend en hoe kan dat dat op zo’n dag nou beter dan met Rotterdamse vrijwilligers? Wij namen een kijkje bij de opening en spraken met vrijwilligers die zich inzetten voor een nog mooier Rotterdam.

‘’Naast mijn werkzaamheden bij Zorgzaam010 ben ik ook vrijwilliger,” vertelt Astrid. “Ik help een Iraanse vrouw en op deze manier leer ik ook weer heel veel van andere culturen en ik krijg er ook energie van. Ook Mary zet zich in als vrijwilliger. “Ik ben taalvrijwilliger in Prins-Alexander omdat ik het belangrijk vind om iets voor de samenleving te betekenen. Het geeft me een heel goed gevoel als ik zie dat mensen vooruit gaan met taal.” Ook vrijwilliger Sammie houdt een goed gevoel over aan zijn werkzaamheden als vrijwilliger. Hij zet zich in voor jongeren in Rotterdam-Noord. “Het is een soort van energie die je geeft en ook weer terug krijgt waardoor je zelf weer groeit en lekkerder de dag doorkomt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat