Natuur is overal, ook in het havengebied van Rotterdam en Moerdijk

De haven van Rotterdam zit vol met flora en fauna. Alhoewel je hier niet direct aan zou denken. Regisseur Willem Berents en producent Melanie Berents-Kutzke hebben drie jaar lang deze natuur in beeld gebracht voor hun film ‘Wild port of Europe’.

‘‘We waren eerst sceptisch, maar de rijkdom die we later zagen was verbijsterend’’, vertelt regisseur Willem Berents. “Iedereen denkt dat er in de haven en industrie geen enkele natuur aanwezig is. Wij willen laten zien dat alles wat die mensen denken gebaseerd is op vooroordelen, want de haven is superrijk.’’

Of natuur en industrie samen gaan? ‘‘Als iedereen een beetje respect heeft voor de natuur, dan kan dat prima op dezelfde plek, dus ook in de haven en industrie’’, aldus Berents.

Wereldhavendagen
Wil jij meer weten over werken in de Rotterdamse haven? Op 2, 3 en 4 september is het weer Wereldhavendagen en zijn er allerlei excursies naar het havengebied. Op 2 september is OPEN Rotterdam er live bij om verslag te doen. Wild Port of Europe gaat in oktober landelijk in première, maar is in het weekend van 3 en 4 september alvast te zien bij LantarenVenster, als onderdeel van de Wereldhavendagen.

Deze video is tot stand gekomen in opdracht van de Wereldhavendagen. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.