Van werken in de toerismebranche naar een baan als elektromonteur: Rianne (27) houdt wel van een puzzel

Nederland heeft een groot tekort aan technisch personeel. Rianne Harthoorn is 27 en heeft gekozen voor een van de meest gevraagde beroepen van dit moment: elektromonteur. Op dit moment is ze in opleiding bij Shell Pernis en werkt ze in de Rotterdamse haven. Wat vindt zij zo leuk aan dit beroep?

“Ik heb toerisme gestudeerd en ook gewerkt in het toerisme. Door corona kwam ik thuis te zitten en toen ben ik gaan kijken wat andere opties zijn en wat ik leuk vind om te doen”, legt Rianne uit. “En hoewel ik als 16-jarig meisje geen interesse had in de techniek, leek het me nu wel interessant om erachter te komen hoe bepaalde dingen werken.”

Wereldhavendagen
Wil jij meer weten over werken in de Rotterdamse haven? Op 2, 3 en 4 september is het weer Wereldhavendagen en zijn er allerlei excursies naar het havengebied. Op 2 september is OPEN Rotterdam er live bij om verslag te doen.

Deze video is tot stand gekomen in opdracht van de Wereldhavendagen. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.